Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Konst på arbetet en utmaning

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
novia, art goes work
Bild: Novia

På Yrkeshögskolan Novia har man under senare tid jobbat med två olika EU-finansierade projekt, först ”Life@work” där man strävade efter att förbättra välbefinnandet i arbetslivet, och de senaste tre åren har man inom ramen för projektet ”Art goes work” arbetat med att etablera konstnärer på arbetsplatser för att via konst och kultur lyckas främja arbetshälsa, kreativitet och välbefinnande bland anställda och övrig personal inom olika företag och organisationer.

Nu är projektet inne på slutrakan och i den nyligen publicerade handboken ”Art goes work” presenterar man olika konstnärliga processer i arbetslivet, hur dessa interventioner gått till och vad som kommit ut av dem.

Yrkeshögskolan Novia utbildar en hel del kulturaktörer i Svenskfinland, och därmed ligger det givetvis också i skolans intresse att hitta olika nischer för alla dem som utexamineras från skolan.

Kulturtimmen: Inslag: 28.05.2013 Novias Art goes work-projekt på slutrakan red. Marit Lindqvist

Programmet är inte längre tillgängligt

”Art goes work” är ett led i denna process berättar Jaana Erkkilä, som är forsknings- och utvecklingsledare för kulturavdelningen på Yrkeshögskolan Novia: