Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Svårare att sälja än vi trodde"

Från 2013
Uppdaterad 29.05.2013 07:08.
Ulla Portin
Bildtext Ulla Portins barndomshem är till salu.
Bild: Yle/Minna Almark

Radio Vega Västnyland: "Svårare att sälja än vi trodde"

Programmet är inte längre tillgängligt

Även om Ulla Portin är beredd att vänta på att få det hus hon bor i sålt, så har det lama intresset överraskat henne. Men hon vill inte sänka priset.

Huset som Ulla Portin bor i ägs av en fastighetssammanslutning. Det består av tre lägenheter och den totala bostadsytan är 240 kvadratmeter. Till fastigheten hör dessutom två obebyggda tomter, så det är med andra ord inte det mest lättsålda objektet man kan tänka sig.

- Mäklaren sade åt oss att vi kan få vänta ett tag före huset säljs, men det verkar vara svårare än vi trodde, säger Ulla Portin, som har bott i huset sedan hon var fem år gammal.

"Fastighetens värde håller sig"

Enligt Portin skulle mäklaren gärna se att priset på fastigheten sänks, men det vill hon inte.

- Den skulle säkert vara lättare att sälja om priset var lägre. Men jag resonerar som så att det är svårt att sälja just nu och köpkraften är väldigt låg, men fastighetens värde sjunker ju inte, säger hon. Det är synd att låta en så här fin fastighet gå till pris som pris bara för att sälja den.

Eftersom Ulla Portin redan från start har varit beredd att vänta ett tag på att en lämplig köpare dyker upp, så är det enligt henne ännu inte dags att diskutera priset.

- Men vi förstår förstås att det kan komma en tidpunkt när det måste göras, medger hon.

Diskussion om artikeln