Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Också Päivi Storgård har blivit hotad

Från 2013
Uppdaterad 29.05.2013 13:41.
Päivi Storgård
Bildtext Päivi Storgård
Bild: SFP

Svenska Folkpartiets viceordförande Päivi Storgård uppger att även hon tagit emot hotelser. Storgård säger att hon för några veckor sedan fick ett anonymt samtal där en mansröst hotade henne med våldtäkt.

Storgård säger till Yle nyheter att hon inte gjort någon polisanmälning.

- Sådana här hotelser är vardag för mig, jag har blivit hotad till livet förut. Skulle hotelserna däremot gå ut över mina barn skulle jag göra en polisanmälan, säger Storgård.

Flera offentliga svenskspråkiga personer har mottagit hot under de senaste dagarna, bland dem tv-journalisten Bettina Sågbom och Helsingin Sanomats redaktionschef Paula Salovaara.

I sociala medier samlar man nu folk för en demonstration mot näthat och hotelser mot svenskspråkiga imorgon. Det är meningen att demonstrationen ska starta från Tre Smeder-statyn i centrum av Helsingfors klockan 14. Päivi Storgård är själv med och ordnar demonstrationen.

- Demonstrationen är öppen för alla, vem som helst får komma. Den är en uppmuntran till politikerna att ta frågan om näthat och hotelser mot svenskspråkiga på allvar. Hittills har man tigit ihjäl den här frågan, säger Storgård.


Läs också:

Diskussion om artikeln