Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Snuttjobb tär på plånboken och självkänslan

Från 2013
Uppdaterad 29.05.2013 18:50.
Programmet är inte längre tillgängligt

Visstidsanställningar är vardag i universitetsvärlden och de korta arbetskontrakten kan följa med längs hela karriären. De tidsbundna kontrakten blir tunga både ekonomiskt och för den professionella identiteten, säger snuttjobbaren Iris Lindahl-Raittila.

Filosofie doktor Lindahl-Raittila har varit i det akademiska arbetslivet i ungefär 25 år. Den längsta anställningen hon haft har varit tvåårigt och för det mesta har det handlat om till exempel vikariat på ca ett år, ibland till och med bara några månader.

– Det är klart jag gärna skulle vilja ha längre kontrakt. När man är ung och världen är öppen tänker man att det inte är nåt problem, det löser sig, det ordnar sig, och i många år tyckte jag det var helt okej, berättar Lindahl-Raittila.

– Men i den här åldern börjar väggen komma emot. När man har familj, huslån och allt möjligt som inte försvinner bara för att du inte har jobb, så blir den ekonomiska vardagen tung för alla. Den blir tung för dig personligen och den blir tung för din familj.

Självkänslan lider

I höst kommer Lindahl-Raittila sannolikt att jobba som timanställd vid Åbo Akademi, men under sommaren är hon tvungen att förlita sig på frilansuppdrag som språkgranskare och översättare. Troligen hamnar hon också anmäla sig arbetslös för åtminstone en tid.

– Det är inte bara den ekonomiska osäkerheten, att du har hemskt instabila inkomster, utan också din professionella identitet och din identitet som människa. Att har jag utbildat mig så här länge, hållit på och hållit på, bara för att sluta som arbetslös akademiker när jag är 50+… Det tär på självkänslan till slut.

Lindahl-Raittila har ändå varit lyckligt lottad i det avseendet att hon i alla fall för det mesta fått tag på ens visstidsanställningar. Hon vet många som har det sämre ställt.
– Och det är ett stort problem, ett väldigt stort problem.

”Onödiga snuttjobbare ska bort”

Visstidsanställningar är vanliga inom universitetsvärlden. Vid Åbo Akademi är för tillfället nästan 40 procent av kontrakten tidsbundna. De flesta handlar om doktorander eller moderskaps-, sjuk- och forskningsledigheter, där vikarien givetvis har ett tidsbundet avtal, men i övrigt har man försökt skära ner på snuttjobbarna vid universiteten i Finland.

– Man har på sätt och vis haft onödiga tidsbundna anställningar, och det är inte bra. Jag tror det under de 2-3 senaste åren har minskat riktigt ordentligt, men man blir aldrig av med dom som har att göra med till exempel forskningsprojekt – och det ska man inte heller. Det hör till sakens natur.

En ”onödig” visstidsanställd är enligt Mattinen till exempel en laborant som sköter ett instrument som hela tiden behövs i olika projekt. I stället för att teckna skilda kontrakt för de diverse projekten, bör man erbjuda en fastanställning.

I praktiken är detta för tillfället svårt vid ÅA, eftersom det på grund av sparkraven råder anställningsstopp. Alla anställningar har sedan hösten gått via rektoratet och antalet korta vikariat har minskat klart. Anställningsstoppet tar slut vid årsskiftet.

Läs också: Snuttjobbarna oftast unga utbildade kvinnor