Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ny seger för Ekenäs IF i fotbollstvåan

Från 2013
EIF/Akademis Anton Brotkin med bollen.
Bildtext Anton Brotkin ingick första gången den här säsongen i EIF:s öppningselva på söndagen. (Arkivbild)
Bild: YLE/Bubi Asplund

Ekenäs IF fotbollsmannar tog sin femte raka seger i division 2 på söndagskvällen. Pallohonka förlorade på hemmaplan i Hagalund i Esbo.

EIF:s segersiffror skrev 2-0. I paus var ställningen 0-0.

Ekenäslaget har nu vunnit fem matcher efter varandra och har förlorat endast en match den här säsongen. Stryk blev det mot Gnistan i säsongpremiären, men efter det har EIF missat endast i en match, då man spelade oavgjort mot Käpylän Pallo.

På söndagen var det Johan Estlander och Niklas Roiha som stod för målskyttet. Estlanders mål protokollfördes i den 82:a matchminuten, Roihas bara minuten efter det.

Dessa två prisbelönades också som matchens två bästa spelare.

Upp i tabelltoppen

Ny i öppningselvan var denna gång Anton Brotkin, som gjort fina matcher den här säsongen i EIF/Akademi i division 3. Brotkin spelade för några år sedan ett antal matcher för EIF. Söndagens match var den första för honom på länge i representationslaget.

I och med segern toppar nu Ekenäslaget den haltande serietabellen. Tvåan Salon Palloilijat som är tre poäng efter har dock spelat en match färre än EIF.

Publiksiffran i matchen var 138 personer.

EIF: Oscar Forsström; Simon Eklund, Alex De John, Niklas Roiha, Johan Estlander; Anton Brotkin, Arber Istrefi (v), Lucas Mondino, Visar Tahiri (v) (60 min Ville Sevon); Fisnik Gerxhaliu (52 min Casper Källberg (v), Mamadou Konate (77 min Robin Sid).

Diskussion om artikeln