Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Gene Simmons lovar ännu större show

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Programmet är inte längre tillgängligt
Metallväktarna: Gene Simmons i Helsingfors - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det var ingen lovande start på kvällen då basisten Gene Simmons var den enda av Kiss-gubbarna som dök upp till träffen med Metallväktarna. Och också han var en timme försenad. Nykter som vanligt dessutom.

Metallväktarna: med Lasse "Vlad" Grönroos och Marcus "Nosferatu" Rosenlund. Del 1/2

Programmet är inte längre tillgängligt

Metallväktarna: med Lasse "Vlad" Grönroos och Marcus "Nosferatu" Rosenlund. Del 2/2

Programmet är inte längre tillgängligt

Nå, vi lät nåd gå före rätt och lyssnade på vad mannen hade att säga. Och smooth är killen ju.

- There must be something in the water. Everyone here looks really good.

Ännu större scen

Tack, men med smörande kommer du inte långt. Nå, Gene lovade hur som helst som kompensation för förseningen att Kiss nästa turné kommer att bli ännu större än den nuvarande Monster-turnén och kosta ännu flera fantastiljoner dollar. Den splitternya scenshowen med den enorma robotspindeln är bara början för Gene säger att de redan nu planerar en scen som skall sträcka sig ut och sväva ut över publiken.

Han passade också på att säga några sanningens ord om The Rolling Stones. ”Klä sig i t-shirt och jeans och spela vanlig rock, det kan väl vem som helst. Vi vill ge publiken mera än så.”

Kaxig må mannen vara, men en öm och omtänksam far är han uppenbarligen. Till de skrikande tjejerna som hade dykt upp i hopp om att få Gene som pappa till deras barn konstaterade han att han inte ”sysslar med sånt längre” men att hans son, 24-årige Nicholas är med på turnén och finns någonstans där ute på stan just nu.

- So ladies, if you see him, go up to him and say hi…

Genant missförstånd

Gene gick till och med så långt att han skulle till att berätta vilket hotell han och sonen bor på, men fick sig en funderare då han frågade konferencieren vad hotellet nu hette igen?...

- Kämp (uttalas camp).

- We’re staying at hotel Camp??? Really!!??

Den som känner till Gene Simmons släkts historia vet att ”camp”, det vill säga läger, har en ”slightly not so nice ring to it.” Simmons mor Flóra "Florence" Klein var tillsammans med morbror Larry Klein släktens enda överlevande från nazisternas dödsläger under andra världskriget.

Men Gene tänkte inte låta lite ofrivillig svart humor förstöra humöret, och som intyg för det tog han tillfället i akt att att överlåta en signerad basgitarr till välgörande ändamål.

Han lovade också att Kiss kommer åter till Finland, då som sagt med en ännu mer hejdlös show. Härnäst bär det av till Sverige, som Gene trots uppmaning från konferencieren vägrade säga någonting illa om. Eller ens antyda att Finlands kvinnor är snyggare, eller något ditåt.

- Because if I do that, the people in Stockholm will find out and then I’ll be in trouble.

Nå hur som helst, innan han dök in i den väntande svarta bilen utanför, passade Gene ännu på att lova att personligen komma och strypa alla som inte lyssnar på Metallväktarnas juniprogram på Yle Arenan. Med TUNGAN!

Mer om ämnet på Yle Arenan