Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Firar 30 år på Hangö teaterträff

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Kärlek på tork med Lilli Sukula-Lindblom.
Bildtext Kärlek på tork med Lilli Sukula-Lindblom på Hangö teaterträff.
Bild: Hangö teaterträff

Skådespelerskan Lilli Sukula-Lindblom från Degerby, Ingå, står ensam på scen för första gången under Hangö teaterträff. Hangö teaterträff börjar idag, torsdag.

Programmet är inte längre tillgängligt
Radio Vega Västnyland: Lilli Sukula-Lindblom om Hangö teaterträff - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Sukula-Lindblom firar i år 30 år som skådespelerska. Hon är en teaterveteran på Hangö teaterträff och deltog aktivt de tio första åren då festivalen ordnades.

- Det är hemtrevligt att vara här, säger Lilli Sukula-Lindblom som passar på att cykla runt i Hangö när hon är ledig från sina repetitioner.

På lördagen uppför hon ensam pjäsen Kärlek på tork – Ofelias sång, en pjäs som hon beskriver som en mix mellan seriösa berättelser och skratt.

- Den är lite smårolig och allvarlig, precis som jag är. Ingen röd clown syns men en del clownaktiga karaktärer, berättar Lilli som anses vara sjukhusclownernas moder i Finland.

Hangö teaterträff är viktig för teatern i Svenskfinland. Den ger människor möjlighet att se alla de föreställningarna som man missat under vintern, förklarar Sukula-Lindblom. Men i år hinner hon inte själv titta så mycket på allt som visas eftersom hon är upptagen med sina repetitioner.

- Pjäsen är ett roligt projekt! Jag har inga mardrömmar eller någon premiärangst ännu, avslöjar Lilli Sukula-Lindblom.

Kolla tidtabellen för Hangö teaterträff här!