Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

SFP ska motarbeta flitfällor

Från 2013
Uppdaterad 09.06.2013 20:41.
Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Nyheter TV-nytt: Het debatt på SFP:s partidag - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Svenska Folkpartiet kommer inte i första hand att gå in för en modell med negativ inkomstbeskattning, eller en progressiv medborgarlön. Partidagen i Borgå beslutade om saken efter omröstning.
Lyssna på kommentarerna från mötet i artikeln! Kommentera gärna.

Svensk Ungdoms motion förlorade i omröstningen mot ändringsförslaget, enligt vilket SFP ska ta ställning till ett nytt skattesystem som "motarbetar flitfällor och svartjobb".

Enligt partiordförande Carl Haglund överväger partiet att tillsätta en expertgrupp som får i uppgift att fundera på vad exakt det betyder.

– Det är helt enkelt så att det nuvarande systemet inte är bra, men när man börjar ändra något så viktigt som vårt socialskydd och vår beskattning så måste man göra det ordentligt.

Haglund fick förnyat förtroende

Partiordförande Haglund fick på mötet förnyat förtroende. Till partiets vice ordföranden valdes enhälligt Anna-Maja Henriksson, Päivi Storgård och Åsa Gustafsson. Gustafsson från S:t Karins är ny som partiets vice ordförande.

Haglund lovar att ta den ställvis fräna kritiken mot ledningen som förekom på partidagen på allvar.

– Vi behöver ännu mer diskussion och tillgänglighet, ännu bättre kontakt. Det får vi nog ta med oss härifrån tycker jag.

Läs också: Hård kritik mot SFP-ledningen

Diskussion om artikeln