Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Vegas första sommarpratare är Kasper Strömman

Uppdaterad 17.06.2013 12:48.
Kasper Strömman

Kasper Strömman är årets grafiker år 2013. Strömman beskrivs som den grafiska designens ståuppkomiker, som förutom att vara rolig också är väldigt professionell.

Kasper Strömman har tillsammans med sin syster Nora, gett ut ett antal barnböcker. Nora har skrivit texterna och Kasper har illustrerat.

Programmet är inte längre tillgängligt
Kasper Strömman
Kasper Strömman - Spela upp på Arenan

- För att få fart på barnboksbusinessen bestämde jag mig för att också väcka uppmärksamhet på annat håll och startade The Kasper Strömman Design Blog, säger Strömman.

Bloggen hade stor genomslagskraft och Strömman blev snart känd som designexpert, en titel han inte själv känner igen sig i trots att han har studerat grafisk design vid London Camberwell College of Art och deltagit i flera grupputställningar också utomlands.

- Vad smart av mig, tänkte jag för mig själv. Det är nog ingen annan som kommit på att göra något annat på sidan om för att framstå som en välrundad människa. Jag skulle inte bli förvånad om det vankas medalj, berättar Strömman i sitt sommarprat.

Sommarpratet bjuder i övrigt på den hisnande historien om hur Noras och Kaspers första bok Soffpotatisen kom till och berättelsen om varför Strömman lämnat designbloggandet bakom sig och i stället satsar på att vara holistisk life coach.

Kasper Strömman är bosatt i Helsingfors.

Bland annat den här musiken spelar Kasper Strömman i sitt sommarprat:

Kasper Strömman sommarpratar den 17 juni kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan