Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

"Jag är en typisk kampanjmänniska"

Från 2013
Uppdaterad 18.06.2013 07:29.
Margaretha Wildtgrube

Margaretha Wildtgrube är nybliven pensionär som i vår lämnade sitt jobb som kampanjchef på Folkhälsan efter många års trogen tjänst. För många är Wildtgrube framför allt bekant som Folkhälsans luciakoordinator. Nu ser Wildtgrube fram emot att ta tag i nya, egna projekt på det personliga planet.

- Jag är en typisk kampanjmänniska som tycker om att se både början och slutet på ett uppdrag. Jag är en arbetsmänniska som inte kan sitta stilla och ogärna vill att andra gör det heller, säger Wildtgrube.

Programmet är inte längre tillgängligt

I sitt sommarprat vill Wildgrube ta upp hur synen på hälsa har ändrat under årens lopp och vilken betydelse traditioner som lucia och kultur överlag kan ha för vårt välmående.

- Jag är en typisk representant för de så kallade stora årskullarna. Jag kom att ägna hela mitt vuxna liv åt hälsofrämjande i och med mitt engagemang i Folkhälsan.

Wildtgrube tror inte hon får problem med att sysselsätta sig som pensionär. Hon är intrsserad av nästan allt, förutom matlagning. Hon trivs utomordentligt bra med trädgårdsarbete, vedhuggning och att röja sly. Dessutom gillar hon att diskutera det mesta.

- För det goda samtalets skull kan jag ändra åsikt i nästan vilken fråga som helst, säger Wildtgrube.

Bland annat den här musiken spelar Margeretha Wildtgrube i sitt sommarprat:

Margaretha Wildtgrube sommarpratar den 18 juni kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hennes sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan