Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Kaffevetaren som insuper skärgårdsluft

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Robert Paulig

Robert Paulig är kafferostaren som trivs allra bäst ute i skärgården. Ut till Ytterskär på Borstö drar sig Paulig både då han behöver vara i fred och ladda batterierna och då han vill njuta av livet.

Namnet Paulig förknippar de allra flesta finländarna med kaffe och drycken har också alltid varit viktig för Robert Paulig.

Programmet är inte längre tillgängligt

Robert Paulig grundade 1987 kedjan Robert's coffee som gör anspråk på att vara Nordens största cafékedja. I tiderna har det rått oenighet om vem som har rätt att använda namnet Paulig som brand inom kaffebranschen. Robert Paulig lämnade nämligen familjeföretaget Paulig år 1986 efter att hans planer på att börsnotera familjeföretaget gick i stöpet. Tvisten om vem och hur man får använda namnet Paulig har behandlats ända upp i högsta domstolen. I dag har Robert Paulig ändå goda relationer till den övriga familjen och har lämnat tvisterna bakom sig.

- I mitt sommarprat berättar jag om min relation till skärgården och sommarstället på Ytterskär. Här har jag både utvecklat och komponerat nya kaffesmaker och vilat upp mig efter sjukdom, berättar han.

Robert Pauligs sommarprat är fullt av naturupplevelser och minnen från skärgården. Någonstans finns en önskan om och en strävan efter ett enklare liv, bortom mobiltelefoner och vardagens ekorrhjul.

- Musiken i mitt sommarprat består till stor del av låtar av artister som varit goda kunder hos mig och sedermera ofta också blivit goda vänner, säger han.

Robert Paulig är född på ett kafferosteri på Skatudden i Helsingfors och Helsingfors är fortfarande Pauligs hemstad.

Bland annat den här musiken spelar Robert Paulig i sitt sommarprat:

Robert Paulig sommarpratar den 21 juni kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan