Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fantisera om en tråkmåns

Uppdaterad 10.06.2013 14:14.
Anne sover sött

Alla har en dröm, alla har en fantasi, alla har en bild av den perfekta partnern. Alla har vi varit kära i någon som man senare lagt märke till att inte fyller ens fantasi. Man blir tvungen att byta fantasi. Eller blir man tvungen att byta partner?

Den frågan ploppar förr eller senare upp i skallen. Man börjar bli uttråkad. Inte mycket men lite. En del klarar av att tampas med den tråkiga delen. Medan andra livar upp sin vardag med att byta partner.

Man ska ha förståelse, man ska lyssna, man ska vara ödmjuk, man ska ha tid, man ska ha sex fastän den andra har sallad mellan tänderna och man ska ta den andra i beaktande. Eller ska man?

Allt är ju bra i början. Sedan bli det dags för en tremånaderskris. Man testar sina gränser och säger att man vill se en romantisk komedi istället för en Van Damme-film. Man tar ett steg mot att bli tråkig. Det är en risk. En risk man måste ta. Man måste ju testa om partnern vill leva med en för resten av livet.

Du har valt rätt om du i din partners fantasi får vara tråkig. Då ser din partner fortfarande på dig med ett stort leende då du hyr Shakespeare in love.

Det är klart att du kan leva i en tråkig fantasi. Men är du lycklig? Eller är du lycklig för att du kan säga åt andra att du är tillsammans med någon? Är du lycklig för att det hör till? Är du lycklig för att din partner är den snyggaste i staden och alla andra vill vara i dina skor?

Jag har haft fullbordade fantasier. Då jag levt i fantasin tillräckligt länge så har världen blivit tråkig och jag har börjat fantisera om annat.

Jag blir lätt uttråkad och det finns så många underbara killar därute. Jag är åtminstone inte redo att ge upp min underbara fantasi för att leva i en tråkig fantasi. Inte än. Ibland funderar jag om vissa får en ålderskris och därför går med på att leva i en tråkig fantasi. Bara för att ha någon.

Det finns en fantasi där jag tillåter honom att vara tråkig, trött, ledsen, arg och fet. Men den fantasin kan jag inte avslöja för då blir den aldrig sann.