Hoppa till huvudinnehåll

Sluta panta

Celluliter okej i pojkars ögon?

Uppdaterad 10.06.2013 14:38.

Jag vill bara veta, såhär till bikinisäsongen, om pojkar/män är väldigt kräsna när det gäller flickors/kvinnors magar, lår, armar eller rumpa? Är lite celluliter en stor chock för dem?

Sexualterapeut Suss Åhman svarar:

I stort sett har alla flickor och kvinnor celluliter, så om killarna skulle bli väldigt avskräckta av det skulle det vara ganska hemskt eftersom det skulle betyda att helt vanliga kvinnors kroppar inte skulle duga. Tack och lov är det väldigt få som är så noggranna eller kräsna att de skulle reagera starkt på celluliter.

De bilder av kvinnokroppar som förmedlas via massmedia är retuscherade och tagna av noggrant utvalda flickor som fyller något slag av ganska förvridna skönhetsideal. Kropparna är ofta väldigt smala och mycket vältränade med ovanligt stora bröst och en fast rumpa. Redan dethär är det väldigt få kvinnor som har av sig själv och som om det inte skulle räcka så har bilderna fixats till väldigt långt så att man inte kan upptäcka en minsta antydan till celluliter. Därför skall man akta sig för att gämföra sig själv med något sådant. Vanliga kvinnors kroppar duger mer än väl åt så gott som alla män precis som vanliga killars kroppar duger åt i stort sett alla flickor.