Hoppa till huvudinnehåll

Sluta panta

Hur känns orgasm?

Publicerad 09.01.2011 06:00. Uppdaterad 10.06.2013 14:40.

Hur känns en orgasm?

Suss Åhman svarar:

Orgasm - eller utlösning för killars del - handlar om att när man blir upphetsad så byggs det upp en sexuell spänning i kroppen och ibland blir det så mycket spänning att kroppen inte bara klarar av det mer och då måste någonting hända så att kroppen kan slappna av igen. Både flickor och pojkar har muskler i underlivet som börjar dra sig samman, alltså de krampar egentligen några gånger ungefär en gång i sekunden och det är någonting som de flesta människor upplever att känns skönt.

Extakt hur det känns är väldigt olika, det kan hända att det känns himlastormande så att stjärnorna bara trillar ner från himlen. Så känns de mera sällan men det kan kännas just så underbart, eller sen kan det vara i början så att man inte ens vet att det är en orgasm man får, så att killar får utlösning, det kommer sperma från snoppen ungefär en tesked, och man kan märka det sådär "oho, här kom någonting vått" och man förstod egentligen inte alls att det var en orgasm man fick.

Flickor kan känna av en orgasm så att slidan och livmodern drar sig samman. Om man har ett finger inne i slidan eller en snopp där så kan man känna att det lite knycker till. Det kan också hända att flickan inte alls känner det, utan sedan långt efteråt säger att: "Oj! Den där varma vågen, var det det som betydde att jag fick en orgasm?". Man kanske inte alls märker den, eller det kanske känns som en nysning, det kan kännas väldigt skönt, eller helt extremt underbart. Det här kan variera från gång till gång och också från människa till människa.