Hoppa till huvudinnehåll

Sluta panta

Vätska vid samlag?

Uppdaterad 10.06.2013 14:44.

Då jag och min pojkvän har samlag kan det efter en tid börja rinna vätska från mig, många gånger då det känns speciellt bra men det har även hänt utan att jag känt mig mer upphetsad än vanligt. Denna vätska är helt genomskinlig och luktar inget speciellt. Det som känns aningen pinsamt är att det inte är fråga om endast några droppar, utan verkligen större mängder så att det bildas stora våta fläckar på lakanet. Vad kan det vara?

Patricia Thesleff, sexualrådgivare vid Folkhälsan, svarar

Det låter som det du får är fontänorgasm. Det är vätska som till största del kommer från urinröret men det är inte kiss! Det finns körtlar i urinröret som kallas Skenes körtlar och det är samma körtlar som bildar denna vätska som smörjer urinröret hos killar för att spermierna ska åka ut genom urinröret och inte bakåt in i kissblåsan. Flickor har samma körtlar och en del har sådana körtlar som bildar mer av den här vätskan och andra mindre. Vätskan samlas i körtlarna och när flickan får orgasm så kläms de tomma och då kommer det vätska.

Det kan vara rätt stora mängder så många blir rädda att de kissar på sig men det är inte vad som händer. Man har undersökt den här vätskan och till stor del är det samma konsistens som killars sädesvätska fast inga spermier då.

Det kommer mer vätska om man varit upphetsad och haft ett långt förspel så att mer vätska hunnits samla. Det är inget att skämmas över och många killar tycker att det kan vara jättespännande.