Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Salem Al Fakir och Svenska Talande Klubben

Uppdaterad 10.06.2013 15:29.

Salem gjorde ett tappert försök att ta sig till Finland för att uppträda på bloggprisgalan men misslyckades p.g.a. flygstrejk. Ny spelning blir det istället på vårsäsongsöppningen av STK 2.2.2011 på Korjaamo i Helsingfors. Biljetter: 12 euro i förköp (Tiketti) och 15 euro vid dörren.

Salems Melodifestivalbidrag Keep On Walking är den mest spelade låten på svensk radio det senaste året, hans sommarturné var slutsåld och hans nyaste skiva har sålt guld.
Salem Al Fakir släppte sin första soloskiva This is who I am i början av år 2007. Albumet sålde platina och Salem belönades med fyra Grammisar följande år. I mars 2009 släppte han uppföljaren Astronaut och årets skiva heter Ignore This.
Salem som har rötter i Syrien började spela violin i fyra års ålder. Hans första turné som soloartist gjorde han i tonåren i Ryssland, som klassisk violinist. Salem Al Fakir komponerar själv sin musik och lyckas kombinera jazz, pop, progressiv rock och svensk folkmusik och har blivit titulerad som musikens underbarn.