Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Pilbågar och utombordsmotorer stulna

Från 2013
Ett polismärke på en polis uniform.
Bild: Yle

Mellan den femte och sjätte juni har någon stulit en 9,9 hk och 20 hk Yamaha utombordsmotor från Ärnlot båthamn i Vörå. Mellan den sjunde maj och tionde juni har en 20 hk Yamaha utombordsmotor stulits från Vägvik hamn i Malax.

200 liter brännolja stals från en dumper på Strandvägen i Nämpnäs i Närpes. Stölden har inträffat mellan den sjunde och den tionde juni.

Pilbågar stals från förening

Föreningen Vasa Diana -57 har haft påhälsning av inbrottstjuvar i sin träningslokal på Frilundsvägen i Vasa. Någon har brutit sig in och tagit sju pilbågar av märket Rolan och en videokamera. Stölden inträffade mellan den nionde och tionde juni.

Någon har brutit sig in i ett uteförråd vid en fritidsbostad på Pyykkipojanpolku i Storkyro. Personen har rotat runt i förrådet men ingenting saknas. Det hela inträffade mellan den åttonde och nionde juni.

Rattfyllerist fast i Malax

En 61-årig man från Malax misstänks för grovt rattfylleri. Mannen körde en personbil längs Petalaxvägen i Malax då en polispatrull stannade honom. Mannen blåste 1,37 promille i polisens alkometer. Det inträffade på måndag eftermiddag.