Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vem är hot vem är not?

Uppdaterad 11.06.2013 13:34.
Hugo Pipping (SFP), Kisu Jernström (Saml) och Sirke Peltokorpi (Sannf)

Vilken bild vill riksdagskandidater ge av sig själva? Vi granskade några av dem.

Alltid är det inte personens handlingar som vi sätter i förgrund då vi väljer en kandidat att rösta på. Det är också viktigt att du har en lyckad valbild och en slogan som man kommer ihåg. Jag har slumpmässigt valt ut tre kandidater som jag tycker till om.

Sirke Peltokorpi från sannfinländarna har en slogan som biter på mig: Periksiantamaton Perus-nainen, som fritt översatt blir En primärkvinna som inte ger upp. Sloganen slår mig som ett knytnävsslag i bröstet och sitter som ett brännmärke, det här kan vara Finlands nästa kvinnliga president! Fotografiet är också svårt att glömma, de stora ögonen och det röda håret.

Hugo Pipping från SFP har allt! Vilka frågor som är viktiga för Hugo vet ingen, men han heter Pipping, då behövs inte mycket mer. Valfotografiet är dock lite mörkt och fotografen hade gärna fått använda mera ljus.

Kristian (Kisu) Jernström som ställer upp för Samlingspartiet tycker att, viktigast är andras lycka. Vem kan inte tycka om Kisu som vill att vi andra skall ha det bättre än han? Han har också den finaste webbsidan av de här tre. Lite lessen blir jag då han påstår sig vara Samlingspartiets genuint tvåspråkiga kandidat och hans webbsida endast är på finska. Fy Kisu!

Jag vill önska alla kandidater lycka till i den kommande valdagen den 17 april. Röstningsurnorna öppnar sig 9 på morgonen och stänger klockan 20 på kvällen.