Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Överraskande Metallicamöte med The Rasmus

Från 2012
Uppdaterad 11.06.2013 14:16.
Bild: X3M/Catariina Salo

Stjärnor som The Rasmus skapar ofta knäsvaghet bland oss vanliga människor, men ibland blir dom själva också starstruck.

Eero i The Rasmus är ökänd inom bandet för att vara den som alltid kommer på konstiga saker och tar sig till ställen där han egentligen inte är välkommen. Han har till exempel smugit sig in på Björks backstage och stulit till sig ett snack med stjärnan.

- Ja och en gång blev jag faktiskt utkastad från Ruisrock för att ha crowdsurfat. Efter att jag fallit tillräckligt många gånger ner i fotodiket fick ordningsvakterna nog, tog mitt backstagepass och kastade ut mig. Men visst klättrade jag ju in över staketet sen igen, säger Eero.

Överraskande Metallicamöte

Stjärnor som The Rasmus skapar ofta knäsvaghet bland oss vanliga människor, men ibland blir dom själva också starstruck.

- Vi spelade i Sydafrika samtidigt som Metallica och när jag där på backstagen fick syn på James Hetfield var det verkligen en häftig känsla. När han sedan kom fram till oss och sa tjena killar, är det ni som är The Rasmus? Min son är ett stort fan av er musik, ja då kände man nog sig som en liten pojke, säger Aki.

Efter att ha hyllat The Rasmus gav James ändå en liten pik. Det var nämligen så att den då nya skivan Hide from the sun inte gick att få tag på i USA.

- Ja det fanns ju inget annat att göra än hämta en bunt skivor och ge dem till James. Och skicka många hälsningar till hans son, säger Aki.