Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hangö får äntligen radio!

Från 2012
Uppdaterad 11.06.2013 14:22.
Bild: X3M/My Tengström

I en liten lägenhet i Hangö gömmer det sig en radiopratare. Hon heter Anne Ekholm och har bestämt sig för att göra Hangö lite bättre genom att erbjuda invånarna en sommardos av old-school radio.

Efter att ha pratat om saken i ett antal år krossade Anne Ekholm sin spargris och startade radiokanalen South FM som har premiär 1:a juni. Leo DiCaprio, Adam Lambert och Justin Bieber pryder väggarna i den minimala studion. Som ett resultat av att lokalbutiken inte hade rätt sorts affischer … hrm…

Tre månader på frekvens 105,7

Anne lovar att skippa skitsnacket. Istället erbjuds vi radiopersonligheter och varierad musik med mindre Lady Gaga-vibbar.

- Det här är en kanal för folk som tappat tron på vanlig radio. Vi går tillbaka till dagarna när man bara satt i studion och lirade musik man ville höra själv.

Tanken är att hålla koll på lokala grejor, typ någon båtfestival eller någon som ekoturistar i fyllan, eller något. Och leka lite DJ.

Egoboost!

Anne kommer att dra morgonshowen 07.00-10.00. Det kanske låter lite töntigt att langa på sig kaptensmössan och roffa åt sig rodret på en gång, men det är ju trots allt Annes bebis, det här.

- Det är helt en egoistisk grej. Jag har alltid velat dra en morgonshow.
Nätterna mellan lördag och söndag bjuder Anne på partymusik. Inget snack, bara musik, 12 timmar i sträck. Med små förinspelade, bevingade ord som "bitch" och "party" instuckna mellan låtarna för att höja feststämningen.

Barragg

South FM backas av ett entourage av aspirerande radiostjärnor som ska agera programledare tillsammans med Anne själv. De är en salig blandning av folk med mera eller mindre medieerfarenhet - en av dem hittade Anne exempelvis i en bar.

Anne har lovat dem fria händer och munnar, vilket innebär att man kommer att kunna höra mycket man inte förväntar sig...