Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Så här skyddar du dig mot Angry Birds

Från 2012
Uppdaterad 11.06.2013 14:46.
Angry Birdes lanseras på facebook idag.
Bild: Rovio

Idag öppnar Angry Birds på facebook. Vi har spelat och berättar hur du skyddar dig mot fågelinfluensan.

Från och med idag kan du spela Angry Birdsfacebook. Spelet och fåglarna är bekant. Det här dödar timmar på jobbet, i datasalen och under föreläsningen. Men det finns några saker man kan varna för.

Köp inget trams

Den största skillnaden är att det är "gratis" att spela på facebook. Men Rovio vill ju fortfarande tjäna pengar. Därför är appen fylld med reklam för att du kan köpa mighty eagles, nya vapen, superfrön och så vidare.

Vi kanske låter som moraltanter från 60-talet, men det är faktiskt bara grisar på en skärm. Om du betalar för att ha livet av dem har det gått för långt.

Skryt inte om dina highscores

Eftersom det är facebook är spelet supersocialt. Samtidigt som du spelar ser du dina vänners highscores på banan. Om du slår alla dina vänner blir det riktigt farligt. Då kan du nämligen skryta och skicka ett meddelande till den förra mästaren. Webbredaktionen varnar för att ditt one night stand från sommaren 2011 kommer att uppfatta dig som en dryg idiot om du skickar över highscores.

Spela med handen på esc-knappen

Vill du spela diskret? Stäng av ljudet direkt. Helskärmsläget är faktiskt rätt snyggt så spela med ena handen på ESC-knappen. Enligt våra beräkningar tar handrörelsen ESC följd av en panikslagen ALT + TAB ca 0,8 sekunder.

Du är inte ensam

En tredjedel av svenskarna slösurfar varje dag på jobbet. Det visar undersökningen "Svenskarna och Internet".

Enligt en undersökning av konsultfirman Volco i USA sätter amerikanarna ungefär en fjärdedel av arbetsdagen på att slösurfa och sköta egna ärenden på webben.