Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Adam Lambert i finkan i Helsingfors!

Från 2011
Uppdaterad 11.06.2013 14:52.
adam lambert
Bild: Paul Buck / EPA / All Over Press

Adam Lambert och hans pojkvän Sauli Koskinen började slåss i natt och måste buras in av polisen.

Den världskända sångaren Adam Lambert finns för tillfället på polisstationen i Böle, medan Sauli Koskinen befinner sig i Tölö.

I VIP-rummet på nattklubben DTM började Sauli och Adam bråka och det ledde till ett renodlat slagsmål utanför på gatan, säger Helsingforspolisens utredningsledare Petri Juvonen till X3M.

- Två personer, en man och en kvinna, försökte lugna ner dem men de blev också misshandlade av Adam Lambert. Ingen är ändå allvarligt skadad.

- Jag vet inte hur pass i fyllan de var då det här hände, beroende på hur de nyktrar till kan de säkert förhöras under dagens lopp.

Om allt går som Petri förväntar sig kan Adam och Sauli släppas på fri fot redan i dag.

Men hur fortsätter en sån här grej, vad kan det leda till?

- Sån här misshandel kan gå till åklagaren och om åklagaren finner det nödvändigt väcker han åtal. Då går ärendet till tingsrätten. Domen brukar vara böter. Men om de [Adam och Sauli] är på lämpligt humör och vill jämka saken sinsemellan kanske vi inte behöver kontakta åklagaren alls, säger Petri.

Släpptes på eftermiddagen

Adam släpptes från polisstationen på eftermiddagen. Sauli kunde vandra ut ännu tidigare. Från polisen meddelar man nu att saken förundersökningen är avslutad och att ärendet knappast förs vidare.

- Allt är bra och vi har bestämt oss för att skratta åt det. Glädje, sorg, gräl och kärlek hör till livet. Men kärleken vinner, säger Sauli till Iltasanomat.

Iltalehti skrev om nyheten först.