Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Snabba festivalguiden: Assembly

Från 2011
Uppdaterad 11.06.2013 15:51.

Vad är Assembly och vem får gå? Vi berättar allt!

Assembly ordnas i år för tjugonde gången. Webbredaktionen har själva ingen större erfarenhet av festivalen och bad därför lightnörden Mirka Larjomaa om hjälp. Tillsammans sammanställde vi några sista minuten-tips för att du ska klara Assembly med glans!

Vad och var?
Assembly är en salig blandning av datorfestival, LAN-party och demofest. Tillställningen börjar imorgon, torsdag, och håller på till söndagen. Dygnet runt. 24/7 i Hartwall Arenan i Helsingfors.

Vem får gå?
Alla! Men mest får du ut om du är intresserad av spel. Allt från light- till ultranördar hittar något av intresse. Biljetter finns också i olika kategorier, du kan ha med din egen dator att surfa och spela på eller bara promenera runt och checka händelserna. Observera att biljetterna är hela en euro dyrare vid dörren än vid förköp.

Vad dricker man på Assembly?
Ja inte är det öl och sprit. Däremot har kioskerna bunkrat upp med extra mycket energidricka och kaffe inför händelsen. Du vill ju inte missa något viktigt, inte ens på natten. Då kommer energidrickan väl till pass.

Tältområde då?
Nej, något tältområde finns inte, men om du blir trött är det bara att stänga ögonen och vila en stund. Om du sitter med din dator på mittplanen eller på den första läktarvåningen får du sova där - så länge du har huvudet synligt på bordet. Brandsäkerhet, gott folk. Vill du ändå ligga ner kan du gå till tredje våningen som är helt helgad för luftmadrasser och folk i vågrät ställning. Men räkna med att det kan vara fullt!

Finns det festivalmat?
Det finns skräpmat. Dyr skräpmat. Men du kan ta med din egen! Det finns ett skilt område var du kan plugga din micro, ditt våffeljärn eller ditt kylskåp i väggen. På så vis sparar du en slant eller två. Sen har förstås ingen dött av en ouppvärmd mikropizza.

Vad får man absolut inte missa?
Om du är en HC-spelare ska du naturligtvis söka upp dina spelvänner, så kallat, IRL. På riktigt alltså, helt fysiskt, inte bara som en figur i din skärm. Annat som kan vara roligt att se är de olika tävlingsfinalerna och att bonga spelvärldens kändisar. Är du musikintresserad spelar Machinae Supremacy och Press play on tape i årets upplaga av festivalen.

Får man ligga?
Jo det får man. Speciellt om du är bra på nåt spel eller annars en duktig nörd kommer du att ha en hel drös med fans och groupies. Är du inte duktig kan du själv bli en groupie. I vilket fall vinner alla.