Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

"Unga arbetare vill inte ha hederstecken och kryssningar"

Från 2013
Bildtext Pekka Poutanen från personalsektionen hoppas att Kyrkslätt ska kunna locka unga förmågor med motionssedlar och utbildningspengar
Bild: YLE/Nicole Hjelt

Kyrkslätts kommunstyrelses personalsektion ska i dag, onsdag, diskutera möjligheten till ett bättre belöningssystem för anställda inom kommunen. Nästa år kommer många arbetstagare att pensioneras, och man är orolig över att det nuvarande belöningssystemet inte lockar unga.

- Traditionellt har vi haft kryssningar som erbjudits på bemärkelsedagar, och olika hederstecken då man arbetat länge på samma arbetsplats. De yngre arbetstagarna är inte intresserade av den här typen av belöningar, säger ordförande för personalsektionen Pekka Poutanen.

Han säger att de nu hoppas på att kunna betala en del av de anställdas resekort och satsa mer på tjänstebostäder för att locka yngre arbetstagare.

- Motionssedlar har också varit väldigt populära bland de yngre, berättar Poutanen.

"Vi måste locka nya arbetstagare"

Dessutom planerar man en tävling i den bästa arbetsgemenskapen där man kunde vinna en summa pengar för en fortbildningsresa utomlands.

Planen på ett förnyat belöningssystem ska efter dagens möte behandlas i kommunstyrelsen. Systemet tas sedan i bruk nästa år ifall budgeten tillåter det. Poutanen är orolig över framtiden om inte det nya belöningssystemet verkställs.

- Det är brist på bra arbetskraft i hela huvudstadsregionen och det är svårt att rekrytera personal. Nästa år går en stor del av arbetstagarna i pension och då måste vi locka nya arbetstagare.

Poutanen berättar att Kyrkslätt i första hand konkurrerar om arbetskraft med Esbo, som också har bättre ekonomiska resurser att satsa på belöningssystemet.

Arbetsgivaren borde ge en klapp på axeln

Krista Kurki jobbar som barnträdgårdslärare i Kyrkslätt. Hon säger att de inte har något belöningssytem att tala om på hennes arbetsplats.

- Tidigare har man kunnat få ett personligt tillägg, det har varit frågan om en liten summa, men i år fick vi inte ens det. Så är det att jobba inom kommunen, konstaterar hon.

Kurki säger att hon skulle uppskatta motionssedlar.

- Det skulle vara roligt med något som dessutom förbättrade arbetshälsan, säger hon.

Prispengar för en utbildningsresa skulle Kurki inte heller ha något emot.

- Det låter ju som en jätterolig idé, utbrister hon.

Sami Salminen arbetar på Kyrkslätts vattenförsörjningsverk och säger att han inte heller hört att någon av kollegerna fått någon belöning.

- Någon har väl fått något när de fyllt femtio eller sextio år, säger han.

Salminen förklarar att han inte är intresserad av kryssningar eller pengar som belöning. Hederstecken lockar inte heller.

- De kan man väl placera i en vitrin eller i byrålådan och plocka fram emellanåt för att påminna sig själv om hur duktig man varit, men jag upplever nog i så fall att motionssedlar skulle vara av större värde, säger han.

- Det bästa skulle ju vara om arbetsgivaren kom och klappade en på axeln emellanåt och tackade för ett gott jobb, det skulle väga mer än någon belöning, säger Salminen.