Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Teevee-tjänsten är en genväg till de intressantaste programmen

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bild: Yle

Innehållet i de inhemska tv-kanalerna är från och med i dag lätt tillgängligt på webben på en och samma adress. Teevee-tjänsten är ett samarbete mellan Fyran, MTV3 och Yle, och samlar de tv-program som kan ses på webben på ett och samma ställe.

Programmen finns fortsättningsvis också på Yle Arenan, Katsomo och Ruutu, men Teevee tjänar som en gemensam ingångskanal. Då alla tjänster finns på Teevee blir det lättare att välja mellan programmen, jämföra dem och spara sina egna favoritlistor på ett och samma ställe.

Teevee är svaret på den förändring i tv-beteendet som utvecklingen av plattformarna och abonnemangstjänsterna lett till. Det traditionella tv-tittandet har spridit sig till surfplattor, mobiltelefoner, datorer och spelkonsoler, och utbudet har blivit mångsidigare. Det finns ett konkret behov av den gemensamma tjänst Arenan, Katsomo och Ruutu nu erbjuder, eftersom tittarna i allt högre grad vill se på innehåll när det passar dem bäst, och välja de programinnehåll som intresserar just dem.

- Med Teevee.fi kan vi erbjuda ytterligare en tjänst för finländarna. Vi vill att det ska vara så lätt som möjligt att hitta innehållet på finländsk webb-tv. För många kommer Teevee.fi antagligen att vara en lätt väg till Yle Arenan, säger Yles utgivningsdirektör Ismo Silvo.

Tv-tittande oberoende av tid, rum och apparat

Den nya tjänsten presenteras 12.6.2013 som en betaversion, dvs. en version som fortfarande utvecklas, och förhoppningen är att användarna aktivt deltar i det här utvecklingsarbetet. En del av informationen på Teevee finns redan nu på svenska, och det svenskspråkiga innehållet på de olika tjänsterna, framförallt på Yle Arenan, finns naturligtvis tillgängligt på Teevee.

- Till en början kan tjänsten användas på dator, Ipad och Android-platta. Efter sommaren utvidgas tjänsten också till mobila enheter och stora skärmar, berättar online-direktören Kai Taka-aho på Nelonen Media.

- Målet med tjänsten är att göra det lättare för finländarna att titta på de inhemska tv-kanalerna och deras innehåll, summerar direktör Jorma Härkönen på MTV3. Nu hittar du alla dina favoritprogram lättare än tidigare på ett och samma ställe, och genom att bläddra igenom det samlade innehållet på tjänsten kan du också lätt hitta nya favoriter. Dessutom kan du se på programmen på den plattform du själ vill använda. Teevee är genvägen till det innehåll som intresserar just dig.

Teeve-tjänsten finns på adressen www.teevee.fi. Appen Teevee kan laddas ner till Ipad via Appstore och till Android-platttor via butiken Google Play i slutet av juni, efter att godkännandeprocessen slutförts.