Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

"Öppna ögonen för det som finns utanför Helsingfors"

Uppdaterad 17.06.2013 10:10.
Fredi Lilius

Fredi Lilius är en energisk och glad Tammerforsbo och ståuppkomiker som undersöker livet grundligt och tar upp aktuella händelser och samtalsämnen på scen. Han tycker att vi borde öppna ögonen mer för det som finns utanför Helsingfors.

Fredi Lilius är född i Göteborg men numera bosatt och verksam i Tammerfors. Om somrarna trivs han bäst i Kristina vid Saimen.

- Jag är en glad och munter iakttagare som älskar satirisk humor. Som privatperson tycker jag väldigt mycket om det vackra och det goda i livet. Jag är historieintresserad och det hjälper mig också mycket på jobbet. Komikern Fredi Lilius är mycket lik den civila versionen.

I sitt sommarprat berättar Fredi Lilius bland annat om hur han gjorde en turné med en fyrhjuling förra sommaren från Hangö till Utsjoki och tillbaka. Resan tog hela sommaren och Lilius hade chansen att studera vårt lands kultur och dess befolkning på nära håll. Sommarpratet kommer att handla om resan samt om de olika kulturskillnaderna i Finland.

- Jag tycker att en stor del av den finska befolkningen är väldigt Helsingforscentrerad även om de bor i till exempel Tammerfors. Det skulle vara nyttigt för alla att veta mer om dem som bor i de mindre städerna i öster och norr, säger Lilius.

Bland annat den här musiken spelar Fredi Lilius i sitt sommarprat:

Fredi Lilius sommarpratar den 24 juni kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan