Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Endabarnet som blev lagspelare

Uppdaterad 03.05.2016 12:09.

Silvia Modig har jobbat som tv-journalist i femton år och medverkat i program som Tiikeri, Popkult och Min Morgon. I dag är Modig riksdagsledamot för Vänsterförbundet.

Silvia Modig är en lagspelare. Som enda barnet i sin familj blev fotbollen en viktig hobby, den lärde henne mycket om lagspel och gemenskap.

- Jag vill gärna se det som att helheten är större än summan av de enskilda individerna. På samma sätt fungerar egentligen också politiken, säger Modig.

I sitt sommarprat berättar Modig om hur hon kom in på politikens bana och hur det kommer sig att just Vänsterförbundet är hennes parti.

- Efter att ha rest en del och sett verklig fattigdom förändras ens värderingar. Jag vill jobba för dem som inte nödvändigtvis kan tala för sina egna rättigheter.

Modig berättar också om hur tvåspråkigheten har påverkat hennes identitet och om hur man på bästa sätt botar ålderskriser.

Musiken följer som en röd tråd genom Modigs sommarprat. Hon varvar både musikminnen från barndomen, så kallade ”guilty pleasures” och mer politiskt färgade låtar under sitt program.

Bland annat den här musiken spelar Silvia Modig i sitt sommarprat:

Silvia Modig sommarpratar den 25 juni kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hennes sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan