Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ny singel och full fart för Great Wide North

Från 2013
Uppdaterad 14.06.2013 13:36.
Bildtext Kaj Kiviniemi och Petri Kiviniemi
Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist

För popbandet Great Wide North från Karleby betydde finalplatsen i UMK ( Uuden musiikin kilpailu) fler förfrågningar när det gäller uppträdanden. Bandet har också just släppt en ny singel - We are the Sound. Videon till singeln spelades in i Spanien på tre dagar i april.

- Den har lite samma tema som Flags. Vi är en ny generation och vi har möjlighet att göra saker bättre, säger Petri Kiviniemi, en av medlemmarna.

Great Wide North består av tre bröder, Petri, Kaj och Mika Kiviniemi och många av bandets låtar har ett klart kristet budskap. Något som medlemmarna också tycker är viktigt. För dem har det känts naturligt att spela kristen musik.

Programmet är inte längre tillgängligt

- Det är klart en del kan bli lite irriterade på det kristna budskapet, men de kan ju lyssna på något annat, säger Kaj Kiviniemi.

Efter UMK tävlingen har det också blivit ett mer professionellt gräpp för bandet. Nu har det en manager som sköter PR och kontakten med media. Dessutom berättar bandmedlemmarna att man numera tänker mera på hur saker och ting ser ut.

- Det finns mera publik nu som har koll på oss så det är viktigt till exempel hur man skriver på Facebook, säger Petri Kiviniemi.

Målsättningen för bandet är nu att släppa ett album och turnera runt i världen och spela.

- Allt vi gör satsar vi full på, det är jätteviktigt, säger Kaj Kiviniemi.