Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

"Jag är en tvär och kantig person"

Från 2013
Uppdaterad 03.07.2013 08:34.
Christel Rönns

Christel Rönns är född och bosatt i Helsingfors där hon arbetar som frilansgrafiker efter en konstmagisterexamen vid Konstindustriella högskolan. - I mitt sommarprat berättar jag bland annat om svårigheten att få barn och om adoption.

Programmet är inte längre tillgängligt

Christel Rönns har arbetat med allt från illustration till grafisk formgivning, ombrytning och logotyper. Hon har illustrerat över 60 bilderböcker för barn och skrivit tre barnböcker själv; Pärlemo får ett hem, Den lilla farbrorn med det långa skägget samt Det vidunderliga ägget som belönades med Finlandia Junior-priset år 2012.

- Boken Det vidunderliga ägget var för mig ett sätt att bearbeta sorgen efter en älskad hund som blev sjuk och måste avlivas.

I sitt sommarprat berättar Rönns bland annat om svårigheten att få barn och om adoption.

- Personlighetsdrag och olikheter jämnas ut med åren. När det gäller tvära och kantiga personer som jag, så är det bara bra. Men det är också det enda positiva med att åldras. Alla som säger att det är så fint att bli äldre ljuger eller så är de enfaldiga eller så är de bara unga.

Bland annat den här musiken spelar Christel Rönns i sitt sommarprat:

Christel Rönns sommarpratar den 3 juli kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hennes sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan