Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Nya låtar som du kan höra på Radio Vega

Från 2013
Uppdaterad 14.06.2013 14:23.
Gyllene tider
Bildtext En halv miljon svenskar såg Gyllene Tider 2004. Nu blir det sommarturné igen.
Bild: YLE

Allt jag lärt mig – Gyllene Tider

Ursprungligen hette de Grape Rock och 1978 utkom första EP:n Gyllene Tider som trycktes i 900 exemplar. Nu åker de ut på första turnén sedan sommaren 2004 då en halv miljon svenskar såg dem och starten blir i på hemmaplan i Halmstad den 5 juli.

After all – Michael Bublé & Bryan Adams

Ursprungligen så var det Bryan Adams som inspirerade Bublé att bli artist och sångare så nu är det payback time då allt som Bublé tar i förvandlas till guld medan Adams har haft mera tunnsått med hitlåtar under de senaste åren. Adams är också finlandsaktuell med en konsert i Helsingfors 15 juni.

Bula bula Quo – Status Quo

De är nog rockmusikens evighetsmaskiner och de lär fortfarande vara på jakt efter det där fjärde ackordet men varför öda tid på sånt när det räcker med tre stycken. Status Quo har också en ny action-långfilm på kommande och fredagen den 14 juni så spelar de i Helsingfors.

Opposite – Biffy Clyro

En snygg rockballad från Skottland. Biffy Clyro lär ha blivit så trötta på att förklara varifrån namnet kommer så de har börjat hitta på en det ena och det andra för journalisterna. En av de bästa är att namnet kom från en Cliff Richard-penna och "Cliffy Biro" (biro = kulspetspenna).

Heimani i skick - KAJ

Humorgruppen KAJ hade ett kort uppehåll för att göra värnplikten men nu är de tillbaka igen och Heimani i skick handlar om att hålla den egna jordplätten i skick ifall den blir en naturkatastrof och livsmedelsbutikernas hyllor gapar tomma.