Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Om konsten att hålla tal

Från 2013
Uppdaterad 22.07.2013 11:46.
Jacob Söderman

Jacob Söderman har ett rikt förflutet. - Jag är en jurist som varit med om mycket, säger han då han ska beskriva sig själv. Nu är han en erfarenhet rikare som sommarpratare på Radio Vega.

Jacob Söderman har gjort det mesta. Han har varit direktör vid Finlands kommunförbund, överlärare vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet, riksdagsledamot, minister, landshövding, riksdagens justitieombudsman, och ombudsman vid EU.

- Bäst har jag ändå trivts som lärare i socialrätt och pressjuridik vid Svenska Social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet på 60-talet, säger Söderman.

Programmet är inte längre tillgängligt

Söderman satt med under två perioder i riksdagen, på 1970-talet och under den förra mandatperioden. Det blev en paus på 25 år emellan. Som pensionär förkovrar sig Söderman framför allt i litteraturen.

- Under mitt yrkesverksamma liv har jag hållit flera tal och en stor del av mitt sommarprat handlar just om konsten att hålla tal, berättar han.

Söderman är född och bosatt i Helsingfors och tillbringar sina somrar i Hangö.

Bland annat den här musiken spelar Jacob Söderman i sitt sommarprat:

Jacob Söderman sommarpratar den 22 juli kl. 10.05 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan