Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Pardia: Risk för utmattning utan sommarvikarier

Från 2013
Uppdaterad 17.06.2013 11:40.
Många finländare upplever att ekorrhjulet går allt för snabbt i dag. Stressen har blivit en vanlig folksjukdom. Bild/ YLE/Juha-Pekka Inkinen
Bild: YLE/Juha-Pekka Inkinen

På många arbetsplatser kan det vara svårt att kombinera arbete och semester, visar en enkät som löntagarorganisationen Pardia har gjort.

Semestertider betyder ofta extrajobb för arbetsplatsens övriga anställda. Det är också vanligt att arbetsrelaterade ärenden avbryter semestern.

Nästan hälften av dem som svarade på enkäten uppgav att de inte lyckas frigöra sig fullständigt från arbetet under sommaren.

På vissa ämbetsverk växer arbetsmängden på sommaren. Undersökningen visar ändå att endast en femtedel av arbetsplatserna anställer sommarvikarier, vilket betyder att arbetsuppgifterna hopar sig. Det här i sin tur leder till övertid och utmattning bland personalen.

Pardias ordförande Antti Palola uppmanar arbetsgivarna att fundera på om det är lönsamt att låta bli att anställa sommarvikarier. Han säger också att det skulle vara viktigt att ordna tillräckligt långa semestrar bland annat som åtgärd för att förlänga arbetskarriärerna.

− Genom att främja de anställdas välmående satsar vi också på framtiden, säger Palola.

Till löntagarorganisationern Pardia hör ungefär 60 000 anställda inom statsförvaltingen och de privata sektorerna. Nästan 320 personer svarade på organisationens enkät om arbete och semester.