Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lovisa och Lovisabor ses på filmduken

Från 2013
Uppdaterad 20.06.2013 15:05.
Bildtext Filmen “Onneli ja Anneli” spelas som bäst in i Lovisa
Bild: YLE/ Lone Widestam

Snart kan vi se Lovisa och Lovisabor på filmduken. Som bäst spelas familjefilmen “Onneli ja Anneli” in i Lovisa. Produktionsbolaget har sökt efter statister och Lovisaborna har varit ivriga.

Regissör Saara Cantell berättar att statisternas roll är viktig för att filmen skall vara trovärdig. Den här dagen filmas en scen på stranden där det behövs flest statister. Timmy Lagerholm, Oiva Ahvonen och Mathias Larsson är tre av omkring 30 statister som får vara med om filminspelningen. Medan huvudpersonerna kastar frisbee på stranden skall statisterna simma, leka och sola på stranden.

Programmet är inte längre tillgängligt
Östnyländska nyheter: Filmen "Onneli ja Anneli" spelas in i Lovisa - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Charlotta Lönnqvist har tillsammans med barnen Lilli och Valteri Willberg också nappat på då produktionsbolaget sökte efter statister. De har fått direktiv om i vilken färgskala de skall klä sig och att de skall ta med sig badboll, picknick korg, parasoll och spel som rekvisita.

Filmen handlar om bästisarna Anneli och Onneli som hittar pengar på gatan och köper ett hus där inredningen är dimensionerad för barn, ett riktigt drömhus. Största delen av filmens scener spelas in i Lovisa. Privata hus och gårdar används också flitigt i inspelningarna.

Filmen “Onneli ja Anneli” har premiär 31.1.2014.