Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Fortsatta renoveringar i Hansakvarteret

Från 2013
Uppdaterad 24.06.2013 07:01.
Hansa kvarteret  i Åbo
Bild: YLE/Ellen Uggeldahl

Renoveringar och förändringar inuti Hansakvarteret har pågått under en längre tid. Och det lär dröja till årsskiftet innan det lugnar ner sig med renoveringar i köpcentret.

Under hela 2013 renoveras Antintalo, som ägs av Veritas, och det innebär en del omplaceringar.

Veritas äger Antintalo och de utrymmen där det nya Hennes & Mauritz finns. De renoveringar som pågår är en följd av en rad flyttar inom Antintalo. En butik flyttar upp en våning och i juli öppnar två nya butiker i H&M:s tidigare utrymmen på övre plan. Fastighetsdirektör Peter Karlsson på Veritas anser att omplaceringar och förändringar är en del av ett köpcenters karaktär.

- Köpcenter ska förändras och det vi gör ser jag som något helt normalt för ett köpcenter.

Totalt är det nästan 1000 kvadratmeter av Antintalo som renoveras och ska vara klart till julhandeln.

De lokaler som Veritas handhar i Antintalo är fyllda med hyresgäster men i övriga delar av Hansakvarteret står flera lokaler tomma. Peter Karlsson menar att det återspeglar en blygsam marknad där företagare tänker efter ordentligt innan de väljer att hyra in sig.

När det gäller Hansakvarterets tillväxt är den uppåtgående, men Karlsson menar att det främst beror på öppnande av nya butiker i köpcentret. Överlag är konsumenterna försiktigare och det beror på det ekonomiska läget, berättar Karlsson.