Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Namninsamlingsförbud i Raseborg var det intressantaste förra veckan

Från 2013
Uppdaterad 24.06.2013 16:16.
Fokus-huset i karis
Bildtext På biblioteken får ändå namninsamlingslistor sättas ut.

"Raseborg kan förbjuda namninsamlingar" är den mest lästa artikeln förra veckan i Västnyland. Också "Folkhälsan vill sälja Mjölbolsta" och "Pojo kommunhus kan bli hotelliknande lyxlägenheter" finns med på topp-femlistan.

Den mest lästa artikeln förra veckan (v. 25) handlade om att Raseborg kan förbjuda namninsamlingar i de flesta av stadens fastigheter. Som motivering till det föreslagna förbudet nämnde stadsdirektören och stadssekreteraren att namnlistorna leder till "oro och besvärliga situationer" eftersom stadens anställda "konfronteras med frågeställningarna" kring namninsamlingarna och det kan till och med hända att "undertecknarna börjar diskutera frågeställningen med stadens anställda".

På andra plats över mest lästa artiklar kommer artikeln om att Folkhälsan vill sälja huvudbyggnaden på Mjölbolsta sjukhusområde. Raseborgs stad hyr i dag avdelningar av Folkhälsan och enligt grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaa är det problematiskt om staden inte kan använda de optionsår som finns inskrivna i avtalet.

Också artikeln om att Pojo kommunhus kan bli hotelliknande lyxlägenheter intresserade många förra veckan. Det är mannen som ritade Pojo kommunhus i tiderna, Lasse Heikkinen, som tillsammans med Markku Valo vill få liv i den ståtliga byggnaden som nu står tom. Till exempel ska man kunna få städtjänster eller mat ordnad till sin lägenhet och en reception ska finnas i nedre våningen som ska vara öppen dygnet runt.

Artikeln om äldre som flyttas då staden byter vårdföretag finns på en fjärde plats över lästa webbartiklar. De äldre personer som för tillfället bor i Folkhälsans serviceboende i Blomsterhemmet och Seniora i Ekenäs flyttas till Gammelboda.

Det var också många som ville läsa om den rondell som föreslås i krockkorsning mellan Flemingsgatan och Raseborgsvägen i Ekenäs.