Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Partyresenärerna ska lockas till Vasa igen

Från 2013
Uppdaterad 28.06.2013 15:15.
Wasa Express
Bildtext Arkivfoto av Wasa Express.

Wasaline försöker nu få festglada svenskar att hitta till nöjeslivet i Vasa. I sommar kan resenärerna dansa till levande musik på båten. Dessutom står en kryssningsvärdinna till tjänst och erbjuder program utgående från passagerarnas önskemål.

Men satsningen att locka partyfolket över Kvarken ska inte få några konsekvenser för barnfamiljerna. Barnfamiljerna är sommarens mest betydande målgrupp.

- De oroligheter som ibland uppstår under kvällskryssningarna i södra Finland kommer vi inte att behöva uppleva under våra fyra timmars kryssningar, säger Catarina Fant som är marknadsföringsdirektör på Wasaline.

Hotelldirektör Max Hellqvist
Bildtext Hotelldirektör Max Hellqvist

Hotellen satsar också på svenskarna

Max Hellqvist, direktör för Original Sokos Hotel Vasa, har ännu inte märkt av någon större tillströmning av festresenärer. Men fram emot hösten kommer man att göra ordentliga satsningar för att locka svenskarna till Vasas nattliv.

- På sommaren är det främst barnfamiljerna som reser över Kvarken, men jag tror att vi med säkerhet kommer att märka av en uppgång i höst. Partyresenärerna är viktiga för både hotellverksamheten och deras restauranger, säger Hellqvist.

Hellqvist tycker att Vasa har det väl förspänt när det kommer till övernattnings- och underhållingsutbudet.

- Det skulle vara rent dumt att inte utnyttja alla möjligheter, säger han.

Bra bokningsläge

I augusti kommer Wasaline också att arrangera några seniorkryssningar. Marknadsföringsdirektör Catarina Fant är nöjd med passagerarmängden hittills i sommar.

- Bokningsläget är bra. Vissar turer är mer populära än andra, men det finns fortfarande platser till sommarens turer. Vi har ökat passagerarmängden från 600 till 800 i sommar, säger hon.