Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Rolling Stones äntligen på Glastonbury - se video

Från 2013
Uppdaterad 30.06.2013 13:22.
Uutisvideot: Rolling Stonesin ensiesiintyminen Glastonburyn festivaaleilla - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

The Rolling Stones uppträdde inför 100 000 fans på Glastonbury-festivalen på lördag kväll. Det var första gången den legendariska gruppen spelade på festivalen.

Den över två timmar långa konserten fick en rivstart när gruppen drog igång med Jumpin' Jack Flash. Öppningsnumret följdes av en hitkavalakad med bland annat You Can’t Always Get What You want och Satisfaction som spelades under encoren.

Glastonbury Music Festival ordnades för första gången 1970. Då var festivalen ett litet evenemang som främst gästades av hippies. Festivalen hölls på grundaren Michael Eavis gård ett par hundra kilometer utanför London. I dag har festivalen tiotals scener och i år uppträdde 2 000 artister.

Så gott som alla stora artister har i något skede uppträtt på festivalen och i år kompletterades artistlistan alltså med Rolling Stones. Michael Eavis tackade Stones och sade att Stones uppträdande var festivalens höjdpunkt.

- Äntligen bad de oss spela här, skämtade Jagger på scenen.

Medelåldern i gruppen är 69 år och nästa månad fyller sångaren Mick Jagger 70. I juli ska gruppen spela två konserter i Hyde Park i London.