Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nya köpmannen i Nötöboden tvekade inte att sadla om

Från 2013
Uppdaterad 03.07.2013 09:44.
Bildtext Nina Liski-Tirkkonen är ny köpman i Nötöboden.

Nötöboden är en viktig butik för de fast boende, för sommargästerna och båtarna i gästhamnen. Men det är inget lätt jobb att vara köpman ute i skärgården. Det visste Nina Liski-Tirkkonen, då hon i våras svarade på en annons om att bli den nya köpmannen. Ändå tvekade hon inte att sadla om.

Liski-Tirkkonen visste att hon inte kunde få tjänstledigt från sitt jobb inom restaurang- och hotellbranschen, så hon sade upp sig. Hon ville ha en ny start, utan möten och stress, och då familjen också sade ja, så blev det Nötöboden. Hennes kompisar hjälper till i butiken. Mannen sköter bränsleförsäljningen, och funderar redan på att börja baka eget bröd.

Nötöbodens ägare Jan-Erik Karlsson och Teija Åberg-Karlsson hyr ut verksamheten för den här sommaren, så att kontraktet kan förlängas med fler säsonger. Och Nina Liski-Tirkkonen fortsätter gärna om det bara finns möjligheter till det. Hon är beredd på att Nötöboden inte är någon guldgruva, men bara förlusten inte är alltför stor efter den här sommaren, så fortsätter hon.