Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Ingen sommarrusning på Borgå BB

Från 2013
Uppdaterad 03.07.2013 12:25.
Borgå förlossningsavdelning  i Borgå sjukhus
Bildtext Lungt på Borgå BB.
Bild: YLE / Hanna Othman

Det har inte blivit någon rusning till förlossningsavdelning på Borgå sjukhus trots renoveringen av Kvinnokliniken i Helsingfors.

Borgå BB har inte fått så många föderskor från Helsingfors som sjukhuset hade räknat med då Kvinnokliniken stängdes för renovering. De senaste veckorna har ändå en lite ökning kunnat märkas, speciellt med föderskor från Kervo.

Yle Nyheter Östnyland: Ingen sommarrusning på Borgå BB

Programmet är inte längre tillgängligt

Borgå BB skulle gärna ta emot fler föderskor och har resurser för det, säger tf. biträdande avdelningsskötare Karin Jensen.

Förlossningsavdelningen vid Borgå sjukhus har försökt profilera sig som ett "mindre, mjukare och mysigare BB". Jensen säger att det är viktigt med en sådan profil och att det finns mammor som valt Borgå på grund av det. Att man på Borgå BB får prata svenska är det andra många föderskor uppskattar.

I maj flyttade förlossningsavdelningen till tillfälliga förlossningssalar då delar av sjukhuset ska renoveras. Jensen säger att det går bättre och bättre i utrymmena, fast det var kämpigt i början då utrymmena inte är menade som förlossningssalar. Men nu har alla saker börjar hitta sina platser.