Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Poeten läser hockeylyrik

Från 2013
Uppdaterad 12.07.2013 12:31.
Bild: YLE / Jukka Isojoki

Poesi är en stor och viktig del av hans vuxna liv. Men steget att publicera var svårt att ta. Det säger Petter Sandelin som gav ut sin första poesisamling Istället för Grindcore för ett halvt år sedan.

- Att skriva poesi för hemmabruk har funnits inom mig ända sedan jag lärde mig läsa och skriva. På äldre dagar har jag läst en hel del poesi som inspirerat mig i mitt skrivande. Jag tycker ändå att det saknas en viss typ av lättare poesi som alla kan ta del av. Lite sådär som Bob Dylans låttexter. Lätta att förstå men med ett tillräckligt djup.

Älska sommar: Poeten Petter Sandelin ger boktips

Programmet är inte längre tillgängligt

Boken som poeten Petter Sandelin vill rekommendera heter Sudden Death och är skriven av föredetta ishockeyspelaren Tom Malmquist. Boken är faktiskt den första svenska poesiboken någonsin som handlar enbart om sport i det här fallet ishockey.

- Eftersom vi finländare är rätt så ishockeytokiga så tror jag att den här välskrivna boken skulle kunna öppna ögonen på en inte så poesiintresserad person. Ishockeytermer och brutala ord om våld blandas med värme och kärlek i den här kritikerrosade boken. Jag skulle ge boken ett mycket gott vitsord. Snudd på 9 i skolvitsord. Troligtvis en tia om man är intresserad av ishockey, säger Sandelin.

Ormbett