Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

"Nu blir det mera naket och ärligt"

Från 2013
Uppdaterad 16.08.2013 09:20.
Frida Andersson.
Bild: Frida Andersson

Borta bra men hemma bäst! Musikern Frida Andersson har bott tre år i Stockholm men hemma i Ekenäs njuter hon av sommaren och lugnet. Trots det trivs hon bra i Sverige eftersom musiklivet ger henne större möjligheter där.

- Jag kommer hem rätt så ofta för att träffa familjen och vännerna. Och för att ha en och annan spelning förstås, säger Frida Andersson.

Men i Sverige finns flera karriärmöjligheter. Speciellt för en singer-songwriter som Frida.

- Det beror förstås på vilken musik man sysslar med. Men för mig, och andra singer-songwriter kollegor, finns det finns flera scener i Sverige.

Från engelska till svenska

Inom kort tar sig Frida Andersson an en ny utmaning. Hon ska spela in ett finlandssvenskt album.

Älska sommar: Frida Andersson är nominerad till Vegapriset 2013

Programmet är inte längre tillgängligt

- Det är nervöst och spännande. Men det ska bli så roligt att få börja spela in de nya låtarna. Det här var någonting som inte fanns i planerna tidigare. Men planer förändras. Engelskan som sångspråk kändes naturligare för mig eftersom jag har lyssnat så mycket på engelskspråkig musik. På modersmålet blir det mera naket, nära och mera ärligt.

Självkritiken är stark

Det är inte alldeles lätt att hålla självkritiken på nyttigt avstånd.

- Det hör till att vara självkritisk, men ibland hoppar den där djävulen upp på axeln och då är det inte lika roligt att jobba längre. Man måste hitta den där balansen, men det är jättesvårt.

Hennes finlandssvenska album kommer ut den 6 december 2013.

Ormbett

Mer om ämnet på Yle Arenan