Andreas Sandéns smaskiga ribs
Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Andreas Sandén bjöd oss på ribs och bruschetta förra veckan. Här får ni receptet!
Meny: Bruchetta med chevré, grillad paprika samt luftorkad skinka
Grillade revbenspjäll med matig sallad
Bruchetta med chevré, grillad paprika samt luftorkad skinka
Vitt Bröd(skivat)
Chevréost (mjuk/bredbar)
Röd paprika
Gul paprika
Luftorkad skinka
Rucola
Olivolja
Gör så Här:
- Grilla brödet på grillen
- Grilla paprikorna tills de är svarta, skala därefter och strimla grovt.
- Bred ut ett jämt lager med chevréost på brödet
- Lägg på strimlad paprika och toppa med en skiva luftorkad skinka.
- Garnera med några blad rucola samt häll på lite olivolja, strö salt och svartpeppar över.
Grillade Revbenspjäll med matig sallad
2,5kg Revbensspjäll (Hela)
1st gul lök
2st lagerblad
Köttbuljong/fond
1st morot
4-5 hela kryddpepparkorn.
Salt
Vatten
Gör så här:
- Fyll en kastrull med vatten och lägg i allt utom revbenen.
- Koka upp vattnet,smaka av och lägg i revbenen, koka revbenen sakta tills köttet nästan lossnar från benen.
- När revbenen är klara, lyft upp och låt svalna.
Glaze
1 dl japansk soya
0,5 dl amerikansk bbq-sås
0,3 msk honung
1 tsk paprikapulver
3 msk sweet chili
Gör så här:
Blanda allt i en skål, låt dra i kylen.
- Grilla revbenen på båda sidor och pensla med glazen.
Matig Sallad Vinegrätt
Blandsallad 2-3msk Fransk senap
Sommarlök(stjälkarna) (hackade) 3msk Äppelcidervinegär
Grillade kronärtskockbottnar(grova bitar) 1 tsk socker
Grillad Zuccini(grova bitar) 1,5 dl olja
Rostade cashewnötter salt och peppar
Grovt riven parmesan
Gör så här:
- Ta fram en stor skål
- Gör vinegrätten i botten på skålen:
- Blanda allt utom oljan i en skål. Vispa ner oljan droppvis i början därefter i en tunn stråle. Smaka av.
- Skölj salladen och lägg den ovanpå vinegrätten.
- Lägg resten av ingredienserna i skålen.
- ” Dressa”(blanda) salladen före servering.