Hoppa till huvudinnehåll

Sluta panta

Jag hatar mitt könshår

Från 2013
Uppdaterad 04.06.2015 11:30.

Jag hatar håret på min mus! Då jag rakar bort det börjar det blöda. Redan nästa dag måste jag göra om det för att det inte ska vara så strävt där nere. Hjälp!

Suss Åhman, sakkunnig i sexualitet, svarar:

Om man absolut vill raka bort håret från musen, så är det för det första viktigt att ha ett ordentligt vasst rakblad, inga gamla, slöa grejer eller engångshyvlar som man använder i åratal. Nytt, vasst rakblad ska det vara. Sedan finns det olika rakskum och –geléer som man varmt kan rekommendera, det är definitivt mer skonsamt för huden. Det finns också olika krämer och geléer man kan sätta på huden efter rakningen. Dessa produkter är ämnade för känslig hud och intimområden.

Vill man inte raka kan man också till exempel använda hårborttagningsmedel som sitter kvar en stund som får håret att falla av av sig själv. Samma sak gäller här som med rakning, det tas inte bort från roten utan bara vid huden, så det växer ganska snabbt tillbaka igen. Vaxa kan man också, antingen själv eller om man så önskar så i en salong. Då hålls det också borta betydligt längre, för då dras hårstråna ut med roten. Eventuellt kan man epilera också, men det kan nog vara ganska svårt och smärtsamt.

Mer om ämnet på Yle Arenan