Andreas Sandéns himmelska biffar
Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Andreas Sandén bjöd oss på oerhört goda lammfärsbiffar. Här får ni receptet!
Meny: Grillade lammfärsbiffar med Dijoncréme och foliepaket
Grillade frukter med vaniljglass och hjortron
Lammfärsbiffar
500 g lammfärs
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk kalvfond
2 krm malen spiskummin
1 krm malen kryddpeppar
Salt o peppar
Gör så här:
- Hacka lökarna fint och fräs i smör, blanda i hop med övriga ingredienser.
- Forma biffar och grilla till önskad stekningsgrad, pensla därefter med Ketjap manis soja.
Dijoncreme
3 msk Creme Fraiche
1,5 msk Dijon senap
(Salt o peppar)
Gör så här:
- Blanda ihop och låt dra i kylen en timme före servering
Foliepaket
(dessa paket får man göra så stora man vill)
Kokt skivad nypotatis
Hackad sommarlök
Hackad färsk rosmarin
Hackad färsk körvel
Rivet citronskal
Ett par klickar smör
Salt o peppar
Gör så här:
- Lägg ut dubbla ark folie
- Bred ut den skivade potatisen i botten, strö över resten av ingredienserna.
- Vik ihop paket och lägg på grillen i tio minuter.
Grillade frukter med vaniljglass och hjortron
Färsk Ananas
Nektariner
Lätt sockrade färska hjortron
Sockerlag
1 dl Vatten
1,5 msk socker
1 tsk limeskal
0,5 st vaniljstång
(koka upp och sila)
Gör så här:
- Skär frukterna i stora bitar och grilla lätt, pensla med sockerlagen i slutet.
- Placera fruktbitarna i en skål i botten, lägg en kula vaniljglass över samt hjortronen.
- Garnera med färsk mynta samt ett halvt havreflarn.