Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Veckans sketch

Uppdaterad 17.07.2013 07:23.
Programmet är inte längre tillgängligt

Yle Arenan bjuder in hela Finland på skrattjakt. Sketcher kan skickas in från och med idag till slutet av augusti.

- Yle Arenan har under de två senaste åren blivit en allt viktigare del av finländarnas vardag. Nu vill vi få användarna med och göra innehåll, berättar Paavo Rytsä som är ansvarig producent på Yle Arenan.

- Sommaren med sitt ljus är en ypperlig tid att spela in roliga sketcher. Det är sådana vi nu hoppas att få in från hela Finland, sporrar Mary Gestrin som är chef för Yles utgivning på webben.

Från och med måndagen den 15.7 fram tills lördagen den 31.8 kan man skicka in sina sketchbidrag. De bästa sketcherna kommer att publiceras på Yle Arenan varje fredag med start 6.9. Utifrån dem får publiken välja sin egen favorit under hösten och en proffsjury utser de tre bästa sketchmakarna i oktober.

Rediga priser

Prisen är inget att skämta om; sketchkungarna och -drottningarna som juryn utser vinner prissummor på 3000, 2000 och 1000 euro. Publikens favorit vinner förutom ära och berömmelse också en summa på 3000 euro.

I juryn sitter ståuppkomikern André Wickström, videobloggaren Sonja ”Soikku” Hämäläinen, Sami Harmaala, Juho Nummela och Joose Kääriäinen från sketchgruppen Justimus, Summeris programledare Johannes Mollberg, tv-profilen Joona Kortesmäki, Yle X-programledaren och ståuppkomikern Jukka Lindström samt Yle X3M:s Janne Grönroos.

Det finns gott om tid, men ingen tid att förlora. Tävlingsregler och anmälningsblankett hittar du på arenan.yle.fi/tv/veckanssketch.