Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

"Jag ändrar aldrig min attityd"

Från 2013
Uppdaterad 27.06.2014 12:44.
Bild: X3M/ Amie Borgar

Ronya är tuff, har attityd och skriver ibland texter som kan vara kontroversiella. Nu försöker hon förnya sig sjäv som musiker. Men hennes personlighet finns det ingenting som kan rubba.

Just nu håller hon på med att spela in sitt nya album.

- Min nya skiva kommer att reflektera den musik som jag lyssnar på nu. Det blir lite mera minimalistiskt och futuristiskt. Skivan kommer att vara mindre rockig än tidigare. Men både publiken och jag kommer att få röra på oss mycket mera till de nya låtarna.

Älska sommar: Ronya är nominerad till Vegapriset 2013

Programmet är inte längre tillgängligt

Ronya vill förnya sitt sound men kommer att hålla hårt i sin identitet.

- Någongång skriver jag en grotesk rad i mina texter, det hör till min personlighet och den biten kommer jag inte att ändra på.

Man ska vara nervös

Det som Ronya saknar under den här perioden när det nya albumet produceras är att stå på scenen.

- Det blir inte lika många spelningar just nu och det saknar jag. Trots att jag är nervös varenda gång jag ska upp på scenen så finns det inget bättre. Men den där nervositeten hör till. Det underlättar om jag hoppar och skuttar backstage, säger Ronya och skrattar.

Vad skulle det betyda för dig att vinna Vegapriset 2013?

- Det är viktigt att få utmärkelser, men det är synd att de flesta pris ges åt den artist som sålt flest skivor. Det är alltid trevligt att få beröm av sin familj och sina vänner, men att få erkännande av någon annan är också viktigt, säger Ronya.

Ormbett

Mer om ämnet på Yle Arenan