Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Polisen gillar nervkittlande böcker

Från 2013
Uppdaterad 26.07.2013 11:27.
Bild: YLE / Jukka Isojoki

Kriminalöverkonstapel Mikael Appel är informationsansvarig vid Österbottens polisinrättning. Till jobbet hör att svara på medborgarnas frågor på Facebook. Men Appel gillar också realistiska polisromaner.

- De flesta frågorna är trafikrelaterade och kan vara väldigt knepiga ibland. Men oftast så lyckas jag nog svara på frågorna jag får.

Att vara närvarande på till exempel Facebook är viktigt för både unga och gamla. Sociala medier gör att tröskeln aför att ta kontaket inte är lika hög, säger Appel. Det är viktigt att människorna ser oss som pålitliga och därför vill vi att informationen ska vara lättillgänglig men samtidigt korrekt.

Boken Mikael Appel har läst heter Operaatio Troijalainen och är skriven av Christian Rönnbacka. Det som Appel tycker är intressant med boken är att den är realistisk.

- Man känner igen sig själv i eget arbete då man läser boken och man märker att Rönnbacka själv arbetat som polis. Boken är spännande och handlar om narkotikasmugglingen i Finland. Jag skulle ge boken vitsordet 9.

Ormbett