Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tiotals brott under Jakobs dagar

Från 2013
Uppdaterad 30.07.2013 10:27.
Sidan på en polisbil där det står "Poliisi".

Ett 40-tal brott anmäldes till polisen under Jakobs Dagar i år. De flesta fall handlar om trafikbrott, stölder och misshandel.

Brotten är ungefär lika många som tidigare år under Jakobs Dagar. Det handlar om fem fall av misshandel, åtta fall av stöld eller snatteri och tio fall av skadegörelse. Tre rattfyllerister blev också fast, och elva personer misstänks för olika slags trafikbrott.

Polisen fick ingen förstärkning

Uppdragen för polispatrullerna under helgen var dubbelt fler än normala veckoslut. Polisen har ändå inte resurser att utöka antalet patruller nämnvärt under dylika tillställningar, utan polisen måste i stället höja tröskeln för att åka ut.

Det innebär att många händelser som i vanliga fall skulle medföra brottsanmälan och åtgärder förblir onoterade. Det kan till exempel handla om ungdomar som dricker alkohol på allmän plats.

Den avlidne en man i 50-årsåldern

Den man som på lärdagen hittades avliden i vattnet vid Gamla Hamn har identifierats. Mannen var bosatt i Jakostad och var i 50- års åldern. Exakt hur länge mannen har legat i vattnet eller vad som är dödsorsaken har ännu inte
kunnat fastställas med säkerhet. Polisen misstänker i det här skedet inget brott i samband med händelsen.