Hoppa till huvudinnehåll

Vega

"Jag kommer att ge mig själv en örfil"

Från 2013
Uppdaterad 07.08.2013 16:06.
Bild: Sony Music Entertainment

Lasse Mellberg, eller Redrama, som han är mera känd som, har hunnit se både de goda och dåliga sidorna av musikbranschen. Efter att ha startat sin musikkarriär 2001 vet han nu att ingenting är säkert. Men en nominering till Vegapriset 2013 kan han lita på i varje fall.

Även om det delas ut en hel del utmärkelser åt musiker så finns det alltid utrymme för flera.

- När jag var ny i branchen påstod jag alltid att jag inte brydde mig priser. Men sanningen är den att det är jätteroligt att känna den där uppskattningen. Den dagen som jag inte bryr mig längre, så kommer jag att ge mig själv en örfil, säger Mellberg och skrattar.

Superstjärnor gillar Redrama

Redramas hitlåt Clouds spelas flitigt på radiostationerna just nu. Låten är resultat av ett samarbete med den amerikanska musikern A.J. McLean.

Älska sommar: Redrama är nominerad till Vegapriset 2013

Programmet är inte längre tillgängligt

- Jag fick höra att A.J. hade lyssnat på mina låtar och gillat dem. Men det är en sådan sak som man inte riktigt tror på. Det sägs så mycket i musikbranschen. Efter en tid blev det tal om sambarbete och det trodde jag inte heller riktigt på. Men så flög A.J. mig till Los Angeles ett par gånger och så började vi arbeta tillsammans på hans soloprojekt. I samma veva spelade vi in Clouds.

Vad skulle det betyda för dig om du vann Vegapriset 2013?

- Det skulle vara en enormt stort ära! Det är fint att vara nominerad men det är klart att jag vill vinna!

Ormbett

Mer om ämnet på Yle Arenan