Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Sångaren som är van att gå den långa vägen

Från 2013
Julina Rosendahl
Bildtext Kenneth Norrlin är klädd i rött.

Kenneth Norrlin är musikern som under dagtid arbetar som kock. På fritiden gillar han att läsa biografier. Helst de som handlar om rockmusiker.

- Jag arbetar egentligen bara för att kunna finansiera mitt rockliv, säger Kenneth Norrlin med ett litet leende på läpparna.

Kenneth som under dagtid arbetar som kock älskar sitt band och man förstår ganska snabbt vad som är viktigt för honom.

- Det är väldigt roligt då någon från publiken kommer fram och säger att det varit en bra spelning. Då vet man att man lyckats och man får energi att fortsätta.

Det är oftast spelningar för en relativt liten publik och några större pengar har varken Norrlin eller bandet ännu sett. Allt handlar om kärleken till musiken och att kanske någon dag få stå på en större scen med ett skivkontrakt i bakfickan.

-Det skulle kunna vara ganska lätt att tjäna pengar genom att åka omkring som trubadur men det är något jag absolut inte är intresserad av, säger Norrlin bestämt.

Boken som Norrlin tipsar om är honom väldigt kär. Det handlar om det band som influerat honom mest av alla.

-Det norska rockbandet Turbonegro har haft sina upp och nedgångar. Drogproblem, sjukdomar och inre stridigheter. Men ändå har de lyckats bli stora och populära.

Boken heter Turbonegro: Droger , deathpunk & denim och är skriven av Håkon Moslet. Man kan kalla boken för nordens The Dirt som handlar om amerikanska Mötley Crue och deras vilda resa till framgång.

- Liknande historier finns även i den här boken. Boken är bra för att den visar att man aldrig ska ge upp om man har en dröm. Den har inspirerat mig väldigt mycket, säger Norrlin

Boken berättar väldigt ärligt om hur det är att vara medlem i ett rockband som inte genast når framgång utan måste jobba hårt för att nå ända fram.

- Jag skulle ge boken skolvitsordet 9. Det är en ärlig och välskriven bok som man kan rekommendera till vem som helst som är intresserad av musik.

Ormbett